Timp de citire 8-9 minute

 

Numerologii spun că viaţa noastră are loc în cicluri de cate 9 ani, iar în anul 10 începe un nou ciclu de 9 în care ne reinventăm şi renaştem din propria cenuşă precum pasărea Phoenix. Am ajuns în 2014, anul cu numarul 10 de când lucrez în corporaţii în diferite roluri, de la reprezentant de vânzări ce aleargă veşnic să atingă targetul şi bonusul până la manager responsabil cu buget alocat şi care stabileste an de an o strategie, face forcast şi luptă aprig pentru ideile lui în cadrul companiei.

Cum spuneam, anul 10, început de ciclu nou. Nu ştiam de teoria aceasta, însa în acel an am facut un pas spre o pasiune veche de-a mea, fotografia. Vreme de 3 luni de zile am urmat cursul de acreditare de fotograf profesionist cu Radu Grozescu. Simţeam că renasc dincolo de tabele, şedinte şi ameninţări de restructurare. Vedeam cadre de fotografie, imagini rupte din timp. Realizarea că viaţa noastră este o succesiune de cadre, unele mai triste, altele mai vesele, multe banale dar presarate cu cadre extraordinare colorate şi impresionante care te fac să simţi că zbori.

În mijlocul perioadei de restructurare a companiei mele am avut o conştientizare importantă: în viaţă poţi fi nefericit sau fericit, în funcţie de cadrele pe care te focusezi.

Ca şi cum mintea ta ar fi un obiectiv foto şi tu alegi ce cadre să fie clare. Cele triste generatoare de anxietate, sau cele vesele, cele extraordinare, cu tine plin de încredere.

Hotărăsc să le aleg pe cele extraordinare!

Implacabil vântul restructurării ma ajunge în cele din urmă şi pe mine. Trăiesc o conştientizare puternică. Vreau să fiu liber, să îmi aleg proprile bătălii, vreau să îmi urmez pasiunea, să fotografiez cât mai mult, vreau să iau o pauză.

La scurt timp după prima gură de aer în libertatea şi totodată emoţiile de încep ale freelancing-ului, realizez prima ocazie de fotografiat – voi pleca în Asia. Într-o pauză de prânz profitasem de o ofertă bună şi am cumparat un bilet spre Singapore.

Până la plecare apar şi alte ocazii de fotografiat – un botez, o serie de evenimente corporate, un startup cu figurine de ipsos care are nevoie de poze de produs.

Revenind la călătorit. Mi-am adus aminte că atunci când eram mic am citit cărţi de Jules Verne, aventurile submarinului DOX şi multe altele, pentru ca apoi când am mai crescut să îl descopăr pe James Clavel cu a lui saga a Asiei – Changi, Tai Pan, Gai-Jin. Toate aceste cărţi făceau referire la tărâmuri pe care le puteam vedea doar în vis – Asia, China , Singapore, Thalanda.

Dar câteodată în viaţă, visele devin realitate. Cum? Cauţi oportunităţi şi ele apar.

O prietena în Tailanda, un zbor mai ieftin, o perioadă liberă, toate pe sfârşit de an. Te decizi să dai cozonacul de Craciun şi tradiţionalele sarmale de Anul Nou pe un vis. 3 săptămâni în Singapore şi Thailanda.

Minunăţia începe cu cercetare, bugetare şi căutare de soluţii low cost. Deh! Acum sunt freelancer!

Primul pas. Îi descos pe cei cu experienţă care au fost deja acolo. Ramona, Tudor, Tina, Angela, Oana sunt surse valoroase de informaţii pentru cel mai bun intinerariu. Motoarele de cautare devin noii mei prieteni – pentru avioane E-Dreams, pentru cazări Trivago, Agoda şi bătrânul Booking.

Realizez că am o nouă companie aeriană favorită –  Air Asia cu zboruri în Asia între 100 şi 300 RON. Sincer, autocarul este deja prea scump şi prea incomod pentru mine. Da, ştiu, mai cad, însă mai ştiu deja că nu merită să trăieşti cu frica. Ce ţi-e scris, ţi-e scris.

Ziua călătoriei vine ca o zi pe care abia aştepţi să o trăieşti. Urci în avion pe frig cu arme şi bagaje, zbori 7 ore şi voila. Căldur! La arabi, în Doha, capitala Qatarului. De la ai noştri în costume, blugi, pufoaice, la oameni de afaceri cu Iphone în jalabie (halatul ăla alb cu batista legata în cap, cum avea Arafat).

Şi avem de stat 11 ore în Doha. Fără viză, deci nu puteam ieşi din aeroport. Unde să dormim oare? Arab deştept însă, au locuri împrejmuite cu gard de sticlă şi pază cu şezlonguri, să tot dormi. Slăvit fie…

Dupa 11 ore facem cunoştinţă cu Boeing 777. Uriaş, clasa 1, are un bar adevărat la intrare iar fiecare pasager are propriul lui TV cu ecran lat. Aşa da, la clasa economică căşti şi un TV mai mic, aşa de 10 inci , filme, muzică. Viaţă! Şi alte 5 ore trec la 980 de km pe oră, la 10000 m altitudine.

Şi ajungem la Singapore, oraşul leului Singha-Pura. Primul contact îl avem cu controlul termic epidemiologic, au un scanner care vede in infrarosu daca ai febra, sa nu aduci vreo boală ceva.

Singapore este un oraş ce combina 3 culturi: malaieziană, chineză şi indiană. Sunt 3 cartiere reprezentative pentru fiecare ca şi cum ai fi în ţara respectivă. Fantastic! Indienii în port tradiţional, temple colorate pline de statui, câte o zeitate la fiecare colţ, chinezii budişti în robe portocalii, cartierul malaiezian şi muzeul de artă modernă.

Indienii mă îmbie cu mii de culori. Temple cu zei coloraţi, haine colorate, flori superbe. Malaiezienii mă introduc într-o moschee adevărată şi mă învaţă respectul pentru muncă. La chinezi învăţ despre comerţ şi budism.

Adrian Georgescu_Singapore

Adrian Georgescu, indian în Singapore

Adrian Georgescu, Singapore

Adrian Georgescu, templu în Singapore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Singapore, 3 cartiere tradiţionale dar un centru şi un port desprins din filmele SF. Până acum aşa îmi închipuiam eu că vor arăta oraşele viitorului. Pentru câteva momente am avut impresia că sunt într-un desen animat japonez SF. Grădini suprarealiste, clădiri fantastice ce conţin adevărate microuniversuri.

Adrian Georgescu, Singapore de sus

Adrian Georgescu, Singapore de sus

Dar atâta plimbat face loc la foame iar cuvântul de ordine în privinţa mâncării este diversitate. De la crabi şi fructe de mare, la salată verde şi ananas, o adevărată orgie a gusturilor. Păcat că pozele nu pot fi gustate. Dar cine ştie, în viitorul apropiat poate va fi posibil. Norocul este ca avem ca ghid pe June care ne atată calea prin bunătăţiile cu specific malaiezian.

Adrian Georgescu, mancare malaieziană în Singapore

Adrian Georgescu, mancare malaieziană în Singapore

 

 

 

 

 

 

 

 

Adrian Georgescu, cina în Singapore

Adrian Georgescu, cina în Singapore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seara, acest univers suprarealist devine mirific prin puterea luminilor pe fundalul unei nopţi de vis. Şi ca totul să devină magic, are loc un spectacol de lumini şi muzică, o poveste în altă poveste, clădirile se lumineaza diferit, raze pornesc din turnurile ce poartă un soi de barcă pe care se află o grădină, aşa pe la etajul şaizeci şi…

Adrian Georgescu, Singapore noaptea

Adrian Georgescu, Singapore noaptea

Ziua următoare o dedic distracţiei, mai exact Sentosei insula, un parc de distracţii în Singapore. Şi sunt lacom, aleg un bilet cu 20 de potenţiale distracţii pentru o zi. Legătura cu această insulă este realizată printr-un tren special care trece pe deasupra oraşului şi deasupra oceanului. Senzaţie nepreţuită! Am impresia ca sunt iar într-un desen japonez Anime cu iz SF. 20 de distracţii pare puţin, dar în realitate e foarte mult deoarece insula este mare. Circulăm tot cu trenul, bicla, Segway.

Merlion – simbolul Singaporelui – o statuie de leu cu corp de peşte de unde poţi admira minunata insulă Sentosa cât şi rada portului său.

Insula Singapore a fost descoperită de un prinţ malaiezian care privind pierdut în zare în timpul unei vânători a văzut ceva şi a hotărât să fie explorator. A urmat o călatorie plină de peripeţii pe ocean iar pentru a-l îmbuna pe zeul mării, prinţul a decis să îi dea coroana sa din aur şi diamante. Zeul i-a suflat apoi vânt în pânze până în insula râvnită. Pe insulă îl aştepta un leu fioros care a urlat o dată ameninţător la prinţ dar acesta s-a uitat calm în ochii lui. Leul impresionat de stăpânirea de sine a prinţului a făcut stânga împrejur permiţându-i acestuia să-şi întindă tabăra care a devenit apoi oraşul leului. Singha leu Pura – oraş.

Au urmat: plimbare cu caiacul, carting, călarit de valuri, bătrânul fort englezesc ce a fost asediat de japonezi în WW2, filme 7D, acrobaţii la trapez, spectacol de lumini şi fum, priveliştea din turnul rotativ ce te urca peste tot, plimbat cu Segway-ul, ferma de fluturi, Oceanarium şi multe altele.

În bătrânul fort am putut admira tunurile grele de apărare a coastei şi mai mult, m-am întors în timp – am participat la o reconstituire a luptelor din WW2 cu japonezii în tunelele fortului cu laser tag. Interesant, însă bine că nu trăiesc în acel timp.

Finalul zilei l-am savurat în nacela turnului ce te ridica pentru o panorama de 360 de grade a Singapore-lui – o ferie de lumini în noapte. Zgârie norii luminaţi şi un covor de lumini. Ce mai, o zi minunata în Sentosa, de recomandat.

Adrian Georgescu, Sentosa

Adrian Georgescu, Sentosa

Tranversez oraşul pentru a ajunge acasă. Profit de acest răstimp pentru a mă gândi la viaţa noastră în această lume. Pe fundalul oraşului luminat mirific văzut din Sky Train (trenul lor aerien), se aştern pe papirusul minţii mele 3 lecţii de viaţă:

Din orice lămâie care ţi-o dă viaţa poţi face o limonadă fantastică!

Eşti pierdut în viaţa asta doar dacă tu renunţi la tine, la ceea ce îţi doreşti cu adevărat.

Câtă vreme explorezi, călătoreşti, înveţi lucruri noi şi faci ce-ţi place, eşti un om împlinit şi de ce nu…fericit!

Dacă ar fi să dau cuiva un singur sfat în viaţa aceasta ar fi „Trăieşte-ţi visele! Nu trăi in frica şi întuneric. Ci în lumina locului unde tu poţi fi orice îţi doreşti tu să fii!”

Pentru proiecte legate de fotografie făcute cu mult suflet şi cu voie bună, îl găsiţi pe Adrian la adresa adrian.m.georgescu@gmail.com sau la numărul de telefon 0735.885.489.

 

Dacă ți-a plăcut acest post, fericește-mă cu Like-ul tău la pagina de Facebook si fă un gest frumos
și dă-l mai departe oricui crezi că îi este util. Sharing is caring :)! Mulțumesc pentru că ai trecut pe
aici și m-aș bucura să îți fi dat motive întemeiate ca să revii!